hungaria wijnselectie

Over Hungaria

Hungária is sinds januari 2005 onderdeel van de Törley Group, waar BB, György-Villa, Törley, Hungarovin en Chapel Hill ook onder vallen. Törley Groep is eigendom van Henkell & Sohnlein.

De mousserende wijnen van dit huis, de Hongaarse Pezsgö, worden gemaakt volgens de Methode Classique. De verwerking vindt plaats in de heuvels van Budafok.

De belangrijkste druivenrassen zijn chardonnay, rajnai rizling en pinot noir, die allen in de wijnregio Balatonboglár, ten zuiden van het Balatonmeer groeien.

De mousserende wijnen worden vergist in Magnum flessen gedurende ong. twee à drie maanden. Daarna rijpen ze nog eens 9 tot 18 maanden ‘sur lie’. Hierna worden de flessen, onder tegendruk, overgezet in drukbestendige tanks, afgesloten en gekoeld. De wijnen worden vervolgens gefilterd en de liquer de tirage wordt toegevoegd. Een rustperiode van 2 weken bij -7 °C volgt waarbij de gistcellen kunnen bezinken. Na nogmaals filteren wordt de mousserende wijn gebotteld, ook weer onder tegendruk. De wijn is nu gereed voor de verkoop. Dit proces heeft als voordeel dat men grotere hoeveelheden mousserende wijn van gelijkwaardige kwaliteit kan produceren in een korte periode. Ook is het niet nodig om de flessen met de hand te draaien (remuage), terwijl toch de aroma’s, ontstaan tijdens de tweede gisting, worden bewaard.

Shop alle Hungaria

Nieuw binnen van Hungaria.

Boutique Winery

Hungaria Rouge Demi Sec

(1) 11,95 per fles
(1) 11,95 per fles

Boutique Winery

Hungaria Rose extra dry

(7) 11,95 per fles

Boutique Winery

Hungaria Extra Dry

(4) 11,95 per fles